BikeMike.nl

Zeeweg 52
1931 VL Egmond aan Zee
Nederland
072 - 750 20 30

Openingstijden:
april t/m oktober
09.00 - 18.00 uur
juli & augustus:
09.00 - 19.00 uur

Voor afwijkende openingstijden:
zie pop-up www.bikemike.nl.

Route Bakkum, Limmen en Heiloo

Duinen

Hotel Zuiderduin vormt het start- en eindpunt van je fietstocht. Je kunt er gratis je auto parkeren, maar het hotel biedt ook een leuk fietsarrangement aan.

Met een overnachting kun je ook gaan genieten van fietsroute. ’s Avonds kun je genieten van een uitgebreid en romantisch diner en borrelen in de gezellige pub of in de sfeervolle bistro wat keuvelen. Een strandwandeling is natuurlijk ook een mooie tijdsbesteding; samen op het strand kijken hoe de zon in het water zakt is fantastisch! De volgende ochtend staat er een uitgebreid ontbijtbuffet voor je klaar, zodat je met een goede basis aan de volgende fietstocht kunt beginnen.

 

Molen

Fiets dwars door het Noordhollands Duinreservaat en verken het gebied dat op drie plaatsen wordt gebruikt voor drinkwaterwinning. Het noordelijke deel van de duinen lopen van de Schoorlse Duinen tot aan Egmond aan Zee. In dit deel gaat kalkarm zand geleidelijk aan in het zuiden over naar kalkrijk zand. Dat zie je terug aan de vegetatie, die geleidelijk aan steeds groener wordt. In het middendeel van het gebied zijn de duinen hoog en ruig. Duintoppen zijn hier wel tot 30 meter hoog! Het zuidelijke deel heeft twee infiltratiegebieden en op dit deel van de duinen groeien meer bomen. Er staat een uitkijktoren die je een schitterend panorama biedt. Opvallend is dat in het westelijke deel van het duingebied de vegetatie beduidend moeilijker heeft dan meer landinwaarts. Dat komt door de zilte lucht die vanaf de zee wordt aangevoerd.

route2CStruwelen en bosjes groeien hier maar langzaam. Helm, Zeewinde en de zeldzame blauwe zeedistel kunnen goed tegen zout en wind en zul je hier nog wel terugvinden, terwijl in de valleien parnassia, moeraswespenorchis en watermunt groeien. Meer naar het binnenland zie je steeds meer duindoorn, kardinaalsmuts, wilde liguster en bramenstruiken.

 

Bron: route.nl